![]() |
|
|
#1 | |||||||||
|
Eski Üye
Level: 28 [ ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 68 / 681
Bu Üyemiz Toplamda 1 Kez Teşekkür Almıştır.
|
CD Rom'unuz bozuk, Floppy'iniz yoksa, PC'nizi nasıl formatlayacaksınız ?
CD ROM'UNUZ BOZUK, FLOPPY'İNİZ DE YOK. PEKİ AMA PC'NİZİ NASIL FORMATLAYACAK, İŞLETİM SİSTEMİNİZİ NASIL KURACAKSINIZ?...
Önce BU DOSYAYI indiriniz; Dosyaları indirdikten sonra, Flash Belleğinizi MS-DOS ile açmak için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz: 1) PC'nizi MS-DOS Sisteminde başlatabilmeniz için önce USB Flash Belleğinizi FAT yada FAT32 dosya sistemi ile biçimlendirmeniz gerekiyor. 2) İndirdiğiniz Winİmage dosyasını açınız. 3) Sonra Win98.exe dosyasını bu pencereye bırakınız. ![]() ![]() 4) Daha sonra resimde görülen ayarları yapınız. Ve tıklayınız. ![]() 5) İşlem bitince programı kapatıp, USB Flash belleğinizi açınız. 6) USB Flash belleğinizde aşağıdaki dosyalar görünecektir. ![]() 7) Şimdi belleğinize yeni bir klasör açıp "AA" ismi veriniz.(Arzunuza bağlı olarak siz başka isimde verebilirsiniz, ancak MS-DOS'ta çağrı yaparken fazla yazmayalım diye ben bunu örnek verdim.) ![]() 8) "AA" isimli klasörün içine, WinXP CD' sinde bulunan tüm dosyaları kopyalayınız. (Tabiiki CD Rom'unuz bozuk olduğundan bu işlemi başka bir bilgisayarda yapmak zorundasınız. )![]() 9) Bu işlemlerden sonra da PC'nizi USB Flash Bellekten başlatınız PC'niz en sonunda MDOS'ta; A:// şeklinde görünecektir. Bundan sonra aşağıdaki işlemleri yapınız: A://D: (USB Flash bellek Sürücü harfiniz) yazıp Enter'a basınız. D:/Cd AA (Yaratıp ta ismini AA koyduğumuz klasör) D:/AA>Cd i386 yazıp, Enter'a basınız.( "i" harfine dikkat: Büyük harf yazıyorsanız "I" olmalıdır.) E:/AA/I386>WINNT yada "winnt" yazın ve Enter'a basınız. En sonunda Kurulum başlayacak ve bildiğiniz CD kurulumu gibi yükleme devam edecektir. UMARIM İŞİNİZE YARAR BİR BİLGİ OLUŞTURMUŞUMDUR. |
|||||||||
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bozuk, floppyiniz, formatlayacaksiniz, nasil, pcnizi, romunuz, yoksa |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|